13.3 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Διάφορα Γιατρός κατηγορείται πως ξέχασε το κεφάλι εμβρύου στη μήτρα στη διάρκεια έκτρωσης

Γιατρός κατηγορείται πως ξέχασε το κεφάλι εμβρύου στη μήτρα στη διάρκεια έκτρωσης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει αύριο 67χρονος γιατρός νοσοκομείου, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια εκτρωσης άφησε στη μήτρα μίας 43χρονης (σήμερα) γυναίκας το κεφάλι του μωρού.

Τα γεγονότα σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2009 και είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της 43χρονης, όπως η ίδια αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε και εξαιτίας της οποίας η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, για να παραπεμφθεί τελικά στο ακροατήριο του δικαστηρίου, με βούλευμα του Συ

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Μάιο του 2017, μετά από πέντε συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 67χρονο γιατρό (μία ένορκος μειοψήφησε σε ό,τι αφορά την ενοχή του), και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών, με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης αποφασίστηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του γιατρού για δύο χρόνια και η μη άσκηση του επαγγέλματός του για ένα έτος.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος γιατρός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται κάνοντας λόγο για μία σπάνια περίπτωση έτσι όπως εξελίχθηκε.
Η διάγνωση, η επέμβαση και τα προβλήματα

Σύμφωνα με τη μήνυση αλλά και το παραπεμπτικό βούλευμα, τον Φεβρουάριο του 2009 η 43χρονη έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο της ίδιας χρονιάς η γυναίκα προέβη σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της κύησής της αλλά και την υγεία του εμβρύου.

Τότε ο γιατρός τής εξέφρασε την άποψη ότι η εγκυμοσύνη θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο που θα έφερνε στον κόσμο θα έπασχε από σύνδρομο Terner. Γεμάτη ανησυχία η 43χρονη απευθύνθηκε στον 67χρονο γυναικολόγο προκειμένου να της πει τη γνώμη του ως έμπειρος ιατρός.

Ο τελευταίος αφού είδε τις εξετάσεις παρέπεμψε την 43χρονη σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου εκεί την συμβούλευσαν να συνεχιστεί η κύηση και να τους επισκεφθεί για επανέλεγχο τον Ιούλιο του 2009. Ωστόσο καθώς η 43χρονη ανησυχούσε επισκέφθηκε τον 67χρονο μαιευτήρα στο τέλος Ιουνίου και εκείνος την προέτρεψε να μεταβεί και πάλι στο νοσοκομείο στην Αθήνα και να μην περιμένει την ημερομηνία που της είχαν ορίσει.

Πράγματι η γυναίκα μετέβη στην πρωτεύουσα όπου μετά από μία νέα σειρά εξετάσεων οι γιατροί της είπαν πως η εγκυμοσύνη της θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο έφερε πολλά προβλήματα (στους λεμφαδένες, στους πνεύμονες, στην κοιλιά). Η 43χρονη ρώτησε αν θα έπρεπε η διακοπή να γίνει στην Αθήνα ή στο νησί της και αν αυτό απαιτούσε χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός των Αθηνών της είπε πως ο ίδιος ήταν αδύνατον να το κάνει διότι θα έφευγε εκτός Ελλάδας και εξέφρασε την άποψη πως η κύηση θα έπρεπε να διακοπεί με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση καθώς αυτή είναι επικίνδυνη μετά τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης.

Η 43χρονη πήγε στο νησί της και ενημέρωσε σχετικά τον 67χρονο, ο οποίος όμως της είπε πως η όλη διαδικασία της αναμονής είναι ψυχοφθόρα για αυτό και είχε αποφασίσει να εισαχθεί σε χειρουργείο με ολική αναισθησία για να μην ταλαιπωρηθεί ψυχικά και σωματικά.

Αν και αρχικά η 43χρονη είχε φέρει αντίρρηση τελικά πείσθηκε από τον γιατρό και η επέμβαση προγραμματίστηκε και έγινε στις 30 Ιουνίου 2009 και διήρκησε από τις 2.30 το μεσημέρι έως περίπου τις 5.30 το απόγευμα. Περίπου μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο 67χρονος γιατρός βγήκε από το χειρουργείο και ενημέρωσε τους συγγενείς της 43χρονη ότι υπήρξαν «δυσχέρειες» κατά την έκτρωση και θα έπρεπε να προχωρήσει σε καισαρική τομή προκειμένου να προστατεύσει την μήτρα και να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου το οποίο είχε αποσπαστεί.

Η επέμβαση προχώρησε, όπως είπε ο γιατρός, και μετά την ολοκλήρωσή της οι συγγενείς της 43χρονης έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά, ενώ στον σύζυγό της έδειξαν και το κεφάλι του εμβρύου που δήθεν είχε αφαιρεθεί, τοποθετημένο σε μεταλλικό δοχείο με φορμόλη!

Αλλά και ο 67χρονος γιατρός διαβεβαίωσε τον σύζυγο ότι όλα πήγαν καλά και πως τον δυσκόλεψε λίγο το κεφάλι του εμβρύου το οποίο είχε σφηνωθεί σε δύσκολο σημείο και ότι επειδή αιμορράγησε η μήτρα της 43χρονης π

Η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο, συνήλθε από τη νάρκωση και μεταφέρθηκε σε θάλαμο όμως με την πάροδο των ημερών η κατάστασή της αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε. Όπως η ίδια συνεχίζει την περιγραφή των όσων συνέβησαν στη μήνυση της, στις 4 Ιουλίου 2009 ο πόνος και ο πυρετός συνεχίζονταν και ένιωθε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Το απόγευμα της ημέρας εκείνης η 43χρονη μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο για την αντιμετώπιση «αιμορραγίας» η οποία, όπως τους είπε ο 67χρονος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης επέμβασης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και «οφειλόταν σε παλαιό επιφανειακό αιμάτωμα».

Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε υγρό στους πνεύμονες της 43χρονης και η κατάσταση της συνέχιζε να χειροτερεύει, ενώ παρά τις πιέσεις των συγγενών της ο 67χρονος – όπως καταγγέλλουν – δεν της επέτρεπε να προβεί εξωτερικά του νοσοκομείου σε εξετάσεις αλλά ούτε να μεταφερθεί στην Αθήνα κάτι που τελ

Η 43χρονη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που αρχικά της είχε υποδείξει ο 67χρονος γιατρός και εκεί την ενημέρωσαν πως εντοπίστηκε στην κοιλιά της «ωοειδές μόρφωμα» το οποίο και θα αφαιρούσαν αμέσως ενώ υπήρχε περίπτωση να της αφαιρέσουν και τη μήτρα όπως και έγινε.

Σημειώνεται δε πως στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας της 43χρονης είχε πέσει στο Ναδίρ, όπως αναφέρει η rodiaki.

Η επέμβαση έγινε στην Αθήνα επιτυχώς παρουσία εξειδικευμένων ιατρών οι οποίοι και αφαίρεσαν τελικώς το κεφάλι του εμβρύου.

Μετά την υποβολή της μήνυσης σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και σε βάρος του 67χρονου γιατρού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της παθούσας και παράβαση καθήκοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα η τελευταία μέρα της Βρετανίας ως μέλος της ΕΕ

Για τελευταία φορά σήμερα οι Βρετανοί ξύπνησαν ως πολίτες της ΕΕ και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αντικατοπτρίζουν τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του...

Ιωάννα Τούνη: «Θα Ήθελα Ο Άντρας Των Ονείρων Μου Να Έχει Σίγουρα Μισθό 1.500 Ευρώ»

Για τους άντρες, την απιστία αλλά και τι επάγγελμα θα ήθελε να κάνει ο άντρας των ονείρων της μίλησε μεταξύ άλλων η...

Παίκτης του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», ο επίδοξος δολοφόνος με το αλυσοπρίονο

Σκηνές βγαλμένες από την ταινία «Ψυχώ» εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ηλιούπολη.  Πρώην παίκτης του ριάλιτι, «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» προσπάθησε...

Λονδίνο: Έλληνας βρίζει αστυνομικό και εκείνος του απαντά σε άπταιστα ελληνικά (βίντεο)

Πρωταγωνιστής ένας Έλληνας στο Λονδίνο ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να τα βάλει με Βρετανό αστυνομικό εκ του ασφαλούς, δηλαδή βρίζοντάς τον...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ