13.3 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική Θρησκεία 6 θαύματα της σύγχρονης εποχής

6 θαύματα της σύγχρονης εποχής

Πολλοί Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει την πίστη στον Χριστό και στα θαύματα του, καθώς στην εποχή μας δεν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά όπως στα πρώιμα χρόνια του Χριστιανισμού. Δεν υπάρχουν γεγονότα που να προκαλούν δέος – όπως ο Μωυσής που χωρίζει την ερυθρά θάλασσα, η την γέννηση του Ιησού από την παρθένα Μαρία – όπου επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα και τη θεϊκή φύση του Θεού και του Ιησού. Ωστόσο επειδή δεν βλέπουμε γεγονότα ανάλογου μεγέθους, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Θεός έχει σταματήσει να κάνει θαύματα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε από δεύτερες ευκαιρίες για ζωή, μέχρι επιστημονικά ανεξήγητα μυστήρια, που μας δείχνουν ότι ο Θεός είναι εδώ και ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε την ελπίδα και την πίστη.

“Μυστηριώδη φωνή” οδήγησε τους διασώστες να βρουν παιδί που επέζησε για 14 ώρες σε βυθισμένο αυτοκίνητο.

Τον Μάρτιο του 2015, η Lynn Jennifer Groesbeck, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσγειώθηκε στον παγωμένο ποταμό Fork στην Γιούτα της Ισπανίας.

Δεκατέσσερις ώρες αργότερα, οι πρώτοι διασώστες βρήκαν την 18 μηνών κόρη της, την Lily, στο κάθισμα του αυτοκινήτου της, να κρέμεται ανάποδα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο κάτω από το ψυχρό νερό του ποταμού.

Πριν από την ανεύρεση της Lily, τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι πυροσβέστες αναφέρουν ότι άκουσαν μια φωνή ενήλικα να φωνάζει “Βοήθησε με!” από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ανακάλυψαν ότι η φωνή δεν θα μπορούσε να προέλθει από τη νεαρή μητέρα, η οποία πέθανε κατά την σύγκρουση.

Οι διασώστες εξακολουθούν να μην μπορούν να εξηγήσουν τη φωνή ή πώς έμεινε το κορίτσι κρεμασμένο ανάποδα για 14 ώρες σε θερμοκρασίες κατάψυξης χωρίς φοράει ανάλογα ρούχα για την ψύχος που επικρατούσε.

Γυναίκα επανήλθε στη ζωή μετά από 45 λεπτά χωρίς παλμό.

Η Ruby Graupera-Cassimiro, 40 ετών, έπεσε σε κόμμα από μια σπάνια εμβολή του αμνιακού υγρού, κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής τον Σεπτέμβριο του 2014 στο περιφερειακό νοσοκομείο Boca Raton της Φλώριδας.

Οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν επί συνεχόμενες τρεις ώρες. Μετά από 45 λεπτά χωρίς παλμό, οι γιατροί αποφάσισαν να προσκαλέσουν την οικογένειά τους στο χειρουργείο για να πουν για το δυσάρεστο γεγονός.

Στη συνέχεια, αυτό που συνέβη οι γιατροί το εξηγούν σαν ένα μεγάλο θαύμα – η καρδιά της άρχισε να χτυπά μόνη της.

Η Graupera-Cassimiro αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας εμπειρίας της, αισθανόταν ότι αιωρούνταν σε μια σήραγγα και έβλεπε πνευματικά όντα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της, ο οποίος περιβάλλονταν από φως.

Αυτό που είναι ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι η Graupera-Cassimiro μετά την επιστροφή της στην ζωή, δεν παρουσίασε εγκεφαλική βλάβη και υπήρχε πλήρης ανάκαμψη. Τέλος το κοριτσάκι της είναι επίσης υγιές και χαρούμενο.

Αγόρι που έπεσε σε παγωμένο ποτάμι επανήλθε μετά από σχεδόν δύο ώρες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Tον Μάρτιο του 2015, Ο Γκαρντέλ Μάρτιν, ηλικίας 22 μηνών, έπαιζε με τα αδέλφια του έξω από το σπίτι των γονιών του στο Mifflinburg στην Πενσυλβάνια, όταν έπεσε σε ένα ρυάκι με θερμοκρασία ενός βαθμού κελσίου!

Ο Γκάρντελ βρέθηκε 400 μέτρα μακριά από έναν γείτονα χωρίς παλμό. Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης κλήθηκε στη τόπο του περιστατικού και άρχισε αμέσως να εκτελεί καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, η οποία συνεχίστηκε αδιάλειπτα για 101 λεπτά καθώς τον μετέφεραν με ασθενοφόρο και ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η θερμοκρασία του σώματος του παιδιού κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο ήταν 25 βαθμοί κελσίου, αρκετά κάτω από την φυσιολογική θερμοκρασία των 36,8 βαθμών. Αφού οι γιατροί σταδιακά ανέβαζαν την θερμοκρασία του αγοριού, μετά από 24 ώρες αυτό επανήλθε χωρίς αξιοσημείωτα και εμφανή σημάδια νευρολογικής βλάβης.

Το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι αγόρι από το Κολοράντο θεραπεύτηκε από την μοναχή

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης όταν αξιολογεί θαύματα, τα οποία ορίζονται ως θεϊκά γεγονότα που δεν έχουν καμία φυσική ή επιστημονική εξήγηση. Η διερεύνηση ενός θαύματος μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Μετά από μια τέτοια διαδικασία δεκατεσσάρων χρόνων, το Βατικανό εξέδωσε την ετυμηγορία ” Ήταν ένα θαύμα.”, μετά την ξαφνική ανάκαμψη ενός νεαρού αγοριού από μια γαστρεντερική ασθένεια!

Οι γιατροί το 1998 προσπάθησαν τα πάντα: αντιβιοτικά, δίαιτες και δοκιμές. Αλλά τίποτα δεν σταματούσε το πρόβλημα του 4χρονου Luke Burgie.

Ο Luke αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νηπιαγωγείο καθώς επί 6 μήνες, βίωνε καταστάσεις διάρροιας 8 με 10 φορές την μέρα! Αφού οι γιατροί άρχισαν να υποπτεύονται ότι το αγόρι πάσχει από καρκίνο, η μητέρα του αγοριού, που ήταν πιστός καθολικός, άρχισε να αναζητάει βοήθεια έξω από την ιατρική για μια θεραπεία. Έτσι λοιπόν ζήτησε από τις καλόγριες να προσευχηθούν για τον Λουκά.

Η αδελφή Μαργαρίτα Μαίρη Πρέιστερ και η αδελφή Σπένερ γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν. Ζήτησαν από την ιδρυτή της μονής τους, τη μητέρα Theresia Bonzel, μοναχή που έζησε στην μονή πριν από 100 χρόνια, να παρέμβει και να τις βοηθήσει. Οι μοναχές προσευχόταν ζητώντας από την Bonzel να θεραπεύσει τον Λουκά.

Μόλις ολοκληρώθηκε η 9ήμερη προσευχή τους, ο Λουκάς ξύπνησε και το στομάχι του δεν τον ενοχλούσε πια. Η ασθένεια δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο Θεός του έδειξε ότι η δύναμη του γάμου, του έσωσε την ζωή

Όλοι έχουμε ακούσει ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Αλλά για έναν άνδρα, ο γάμος του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή.

Η Donnie Register εργαζόταν ως ταμίας στο κατάστημά του που βρίσκεται στην Antique Market στο Jackson, στο Μισισίπι, όταν δύο άνδρες μπήκαν μέσα και με την απειλή όπλου του ζήτησαν χρήματα.

Μετά από άρνηση του σήκωσαν το πιστόλι και τον πυροβόλησαν,ενώ αυτός σήκωσε τα χέρια του για να προστατέψει το πρόσωπο του. Τότε η βέρα του εξοστράκισε τη σφαίρα και θραύσματα τις σφαίρας τον τραυμάτισαν στα χέρια, στον λαιμό και το πρόσωπο, αλλά κανένα από τα τραύματά του δεν ήταν θανατηφόρο.

Ο Donnie, ο οποίος είχε παντρευτεί 38 χρόνια πριν, δεν πιστεύει το ότι ζει οφείλεται σε τύχη, αλλά ότι ο γάμος του έσωσε τη ζωή.

“Ήξερα πάντα ότι ήταν καλό που παντρεύτηκα”, είπε. “Απλά δεν ήξερα ότι ήταν τόσο καλό.”

Η σύζυγός του η οποία πιστεύει επίσης ότι ήταν θεική παρέμβαση, λέει ότι αυτή η ιστορία είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι άνδρες πρέπει πάντα να φορούν τους βέρες τους.

Ο Πάπας Φράνσις και ένα σπάνιο αίμα θαύμα.

Ο Πάπας Francis ονομάζεται συχνά ο πάπας των εκπλήξεων. Θα μπορούσε επίσης να είναι και ο πάπας των θαυμάτων;

Ο Άγιος Gennaro μαρτύρησε το έτος 305. Σήμερα, ο Gennaro είναι πολιούχος άγιος της Νάπολης. Κατά τη διάρκεια των τριών εορταστικών ημερών για τον Άγιο Gennaro που γιορτάζονται κάθε χρόνο, πιστεύεται ότι με αρκετή προσευχή μπορεί να υγροποιηθεί ένα φιαλίδιο που περιέχει το αποξηραμένο αίμα του αγίου.

Στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2015, δόθηκε το φιαλίδιο στον Πάπα Francis. Όταν ο πάπας φίλησε το φιαλίδιο, το αίμα μειώθηκε στο ήμισυ και υγροποιήθηκε. Ο καρδινάλιος αποκάλεσε την επιστημονικά ανεξήγητη υγροποίηση ως θαύμα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το αίμα έχει υγροποιηθεί από έναν πάπα από το 1848, όταν αυτό έγινε ξανά από τον Πάπα Pius τον τέταρτο.

Αυτές οι ιστορίες είναι ισχυρές ενδείξεις ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν προσεύχεσαι στον Θεό.

Στη Βίβλο ο Ιησούς είπε: “Αν έχετε πίστη σαν κόκκο σιναπιού, θα πείτε σ’ αυτό το βουνό: Πήγαινε από εδώ εκεί, και θα πάει” (Ματθαίος 17:20).

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν πιστεύετε στο Θεό. Η πίστη σας μπορεί να μετακινήσει τα βουνά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα η τελευταία μέρα της Βρετανίας ως μέλος της ΕΕ

Για τελευταία φορά σήμερα οι Βρετανοί ξύπνησαν ως πολίτες της ΕΕ και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αντικατοπτρίζουν τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του...

Ιωάννα Τούνη: «Θα Ήθελα Ο Άντρας Των Ονείρων Μου Να Έχει Σίγουρα Μισθό 1.500 Ευρώ»

Για τους άντρες, την απιστία αλλά και τι επάγγελμα θα ήθελε να κάνει ο άντρας των ονείρων της μίλησε μεταξύ άλλων η...

Παίκτης του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», ο επίδοξος δολοφόνος με το αλυσοπρίονο

Σκηνές βγαλμένες από την ταινία «Ψυχώ» εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ηλιούπολη.  Πρώην παίκτης του ριάλιτι, «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» προσπάθησε...

Λονδίνο: Έλληνας βρίζει αστυνομικό και εκείνος του απαντά σε άπταιστα ελληνικά (βίντεο)

Πρωταγωνιστής ένας Έλληνας στο Λονδίνο ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να τα βάλει με Βρετανό αστυνομικό εκ του ασφαλούς, δηλαδή βρίζοντάς τον...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ